Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

 • A levegőszennyezés világszerte több mint évi 2 millió halálesetért felelős

  2015. június 28.
  A levegőszennyezés világszerte több mint évi 2 millió halálesetért felelős

  Több mint 2 millió haláleset világszerte egyértelműen levezethető az antropogén eredetű levegőszennyezés következményeként, állítja egy tanulmány. Ugyanakkor, habár a klímaváltozás súlyosbítja a levegőszennyezés hatását, és növelheti a halálozási rátát, a kutatók szerint a klímaváltozás direkt hatása elenyésző a levegőszennyezéshez képest.

  Tovább...

 • A kondenzcsík befolyásolhatja a felszíni hőmérsékletet?

  2015. június 21.
  A kondenzcsík befolyásolhatja a felszíni hőmérsékletet?

  A légkör magasabb rétegeiben - ahol a jégkristályok cirrusz felhőket alkotnak - húzzák a sugárhajtású repülőgépek is kondenzcsíkjukat. A földrajzkutatók egy csoportja szerint ezek a jégtűkből álló csíkok befolyással bírhatnak a földfelszíni hőmérsékletre, és ezzel a helyi klimatikus viszonyokra is.

  Tovább...

 • Nyilvános az Európa 2014 évi nyári ózonterhelésével kapcsolatos jelentés

  2015. június 05.
  Nyilvános az Európa 2014 évi nyári ózonterhelésével kapcsolatos jelentés

  A talajközeli ózon okozta levegőszennyezettség továbbra is jelentősen érintett több európai országot 2014. nyarán, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) által publikált felmérési eredmények szerint. Legalább egyszer csaknem mindegyik felmérésben szereplő ország esetében regisztrálták az ózon koncentrációjára megadott hosszú távú célkitűzés túllépését, ugyanakkor a riasztási küszöbérték túllépésére csak négy alkalommal került sor.

  Tovább...