Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

 • A gleccserek minden eddiginél gyorsabban olvadnak

  2015. augusztus 10.
  A gleccserek minden eddiginél gyorsabban olvadnak

  A gleccserek monitoringját végző zürichi székhelyű világszervezet (World Glacier Monitoring Service) 120 éve végzi megfigyeléseit. A több, mint 30 országban jelenlévő szervezet mostanában publikált egy új összehasonlító analízist, mely a XXI. század első évtizedére vonaktozó adatokat a korábbi észlelésekkel vetette össze.

  Tovább...

 • Levegővédelem és klímaváltozás - az Exxon esete

  2015. július 26.
  Levegővédelem és klímaváltozás - az Exxon esete

  Egy most napvilágra került email üzenet szerint a világ legnagyobb olajtársasága, az ExxonMobil már 1981-ben - hét évvel azelőtt, hogy az erre vonatkozó kutatások publikussá váltak - tudott a klímaváltozás kockázatairól, mégis további 27 évig pénzelte a klímaváltozást tagadó kutatásokat.

  Tovább...

 • Új adatok az EU tagországok levegőterheléséről

  2015. július 19.
  Új adatok az EU tagországok levegőterheléséről

  Az EU légszennyezőanyag-emissziója továbbra is a meghaladja az össztömegű kibocsátási határértékeket, állítja az EEA (Európai Környezetvédelmi Ügynökség) mostanában publikált tanulmánya. A 2013. évi előzetes adatok 10 EU tagország esetében mutatják a nemzeti kibocsátási határérték túllépését egy vagy több kulcsfontosságú szennyezőanyagnál.

  Tovább...

 • Porszennyezés és autizmus?

  2015. július 12.
  Porszennyezés és autizmus?

  A várandós kismamák finom porral jelentősen szennyezett levegőnek való kitettsége növelheti később születendő gyermekénél az ASD kifejlődésének kockázatát, állítja egy mostani tanulmány. A kutatók szerint a kockázat különösen a terhesség utolsó három hónapjában való PM2.5 expozíció esetén nagy.

  Tovább...

 • A levegőszennyezés világszerte több mint évi 2 millió halálesetért felelős

  2015. június 28.
  A levegőszennyezés világszerte több mint évi 2 millió halálesetért felelős

  Több mint 2 millió haláleset világszerte egyértelműen levezethető az antropogén eredetű levegőszennyezés következményeként, állítja egy tanulmány. Ugyanakkor, habár a klímaváltozás súlyosbítja a levegőszennyezés hatását, és növelheti a halálozási rátát, a kutatók szerint a klímaváltozás direkt hatása elenyésző a levegőszennyezéshez képest.

  Tovább...

 • A kondenzcsík befolyásolhatja a felszíni hőmérsékletet?

  2015. június 21.
  A kondenzcsík befolyásolhatja a felszíni hőmérsékletet?

  A légkör magasabb rétegeiben - ahol a jégkristályok cirrusz felhőket alkotnak - húzzák a sugárhajtású repülőgépek is kondenzcsíkjukat. A földrajzkutatók egy csoportja szerint ezek a jégtűkből álló csíkok befolyással bírhatnak a földfelszíni hőmérsékletre, és ezzel a helyi klimatikus viszonyokra is.

  Tovább...