Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

A gleccserek minden eddiginél gyorsabban olvadnak!!!!

2015. augusztus 10.
A gleccserek minden eddiginél gyorsabban olvadnak

A gleccserek monitoringját végző zürichi székhelyű világszervezet (World Glacier Monitoring Service) 120 éve végzi megfigyeléseit. A több, mint 30 országban jelenlévő szervezet mostanában publikált egy új összehasonlító analízist, mely a XXI. század első évtizedére vonaktozó adatokat a korábbi észlelésekkel vetette össze.

A megfigyelt gleccserek fél-egy métert rövidülnek minden évben - ez két-háromszorosa a XX. századra jellemző átlagértéknek. Habár közvetlen mérések csak néhány száz gleccser esetében állnak rendelkezésre, a jégnyelvek rövidülése világszerte több tízezer gleccsernél igazolódott terepi, vagy műholdas mérésekkel.

A témát kutató nemzetközi csapat azt állítja, hogy a gleccserek olvadásának jelenlegi mértéke példa nélküli. Tanulmányuk arra is rámutat, hogy az utolsó két évtized jégvesztesége miatt a gleccserek egyensúlya a világ számos régiójában olyan mértékben felborult, hogy rövidülésük akkor is tovább folytatódna, ha klíma a jelenlegi szinten stabilizálódna a továbbiakban. 

Bővebb információ: University of Zurich