Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

 • A limai belvárosban üzemeltetett levegőtisztító hirdetőtábla 1200 fa munkáját végezte el

  2016. szeptember 25.
  A limai belvárosban üzemeltetett levegőtisztító hirdetőtábla 1200 fa munkáját végezte el

  A mintegy 9 millió lakosú Lima Peru lakosságának mintegy 30%-ának ad otthont. Városszerte jelentős építési projektek indultak az elmúlt években, amelyek a levegőminőség drámai romlásához vezettek a belvárosban. Ez indította el a Perui Mérnöki és Technológiai Egyetem (UTEC) fejlesztési projektjét, melynek célja nem kevesebb volt, mint aktívan csökkenteni a levegőben lévő szilárd részecskék mennyiségét.

  Tovább...

 • Riasztó statisztika a hazai levegőszennyezettségi állapotokról

  2016. július 17.
  Riasztó statisztika a hazai levegőszennyezettségi állapotokról

  A Forbes infografikát tett közzé, mely az OECD 2014. évi összefoglalójában (The Cost of Air Pollution) foglalt adatokon alapul. Ennek alapján elmondható, hogy Kína után Magyarországon a legmagasabb az egymillió lakosra jutó, levegőszennyezésből eredő halálesetek száma. A tanulmány szerint az ózonnak és a szilárd légszennyezőanyagoknak (PM) való kitettség okozza a legnagyobb problémát.

  Tovább...

 • Megújult levegővédelmi honlapunk

  2016. május 08.

  Az elmúlt időszak jogszabályi változásai szükségessé tették, hogy a levegovedelem.hu honlap hatásterület számítással, modellvizsgálattal kapcsolatos tartalmait megújítsuk. Célunk az volt, hogy egy - lehetőség szerint - hiánypótló, jól áttekinthető, mégis részletes ismertetést adjunk arról, hogy melyek a jelenlegi jogszabályi környezetben elfogadható modellek. A következőkben röviden ismertetjük a változásokat.

  Tovább...

 • Hollandia csatlakozott Norvégiához: a diesel- és benzinüzemű járművek eladásának befejezését tervezik 2025-ig

  2016. április 27.
  Hollandia csatlakozott Norvégiához: a diesel- és benzinüzemű járművek eladásának befejezését tervezik 2025-ig

  Habár számos ország támogatja az elektromos autók forgalomba hozatalát, eddig kizárólag Norvégia tett olyan lépéseket, amelyek a gázolajjal és benzinnel üzemeltetett autók piacról való kiszorításához vezetnek. Most azonban a holland parlament is elfogadott egy indítványt, melynek alapján a kizárólag gázolajjal vagy benzinnel hajtott új autók eladását 2025-ig megszüntetnék.

  Tovább...

 • Új norvég közlekedési stratégia

  2016. április 10.

  A 2018-2029 közötti időszakra vonatkozó új közlekedési stratégia szerint 2025 után benzin illetve diesel meghajtású autók nem lesznek forgalomba hozhatók Norvégiában.

  Tovább...