Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Porszennyezés és autizmus?!!!!

2015. július 12.
Porszennyezés és autizmus?

A várandós kismamák finom porral jelentősen szennyezett levegőnek való kitettsége növelheti később születendő gyermekénél az ASD kifejlődésének kockázatát, állítja egy mostani tanulmány. A kutatók szerint a kockázat különösen a terhesség utolsó három hónapjában való PM2.5 expozíció esetén nagy.

Az autizmus (ASD; Autism Spectrum Disorder) világszerte jelentős idegi-fejlődési rendellenesség, ami a szociális kapcsolatokkal és a kommunikációval kapcsolatos számos problémát felölel. Típusai az Asperger-szindróma, és a Kanner-szindróma, avagy kisgyermekkori autizmus. Habár a kutatók egyetértenek abban, hogy a genetikai háttér hatása döntő lehet a rendellenességek kialakulásában, azok eredete és tényleges okai máig ismeretlenek. Egy 1989 óta folytatott amerikai kutatáson alapuló új tanulmány szerint a várandós anyák kitettsége a por (PM) szennyezésnek hatással lehet az ASD kifejlődésére a gyermeken. A feltételezések szerint a levegőterhelés közvetve hatással lehet a gyermek agyi fejlődésére. A pontos hatásmechanizmus azonosítása további kutatást igényel. 

Forrás: Science for Environment Policy