Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Levegővédelem és klímaváltozás - az Exxon esete!!!!

2015. július 26.
Levegővédelem és klímaváltozás - az Exxon esete

Egy most napvilágra került email üzenet szerint a világ legnagyobb olajtársasága, az ExxonMobil már 1981-ben - hét évvel azelőtt, hogy az erre vonatkozó kutatások publikussá váltak - tudott a klímaváltozás kockázatairól, mégis további 27 évig pénzelte a klímaváltozást tagadó kutatásokat.

Az Exxon 1981-ben kezdett el érdeklődni a klímaváltozás iránt, mivel szándékukban állt az Indonézia partjainál elhelyezkedő Natuna gázmező bányászatát megkezdeni. A hatalmas földgáztelep kitermelése annak magas (70% körüli) széndioxid-tartalma miatt a világ legnagyobb CO2-pontforrásának létesítésével járt volna. Ez a forrás önmagában a világ CO2-kibocsátásainak 1%-áért lett volna felelős.

Lenny Bernstein klímakutató tárgyban készült email üzenetének teljes szövege az alábbi hivatkozást követve tekinthető meg:

The Guardian