Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Új acélszarkofág fedi a Csernobili Atomerőmű IV. blokkját!!!!

2016. november 30.
Új acélszarkofág fedi a Csernobili Atomerőmű IV. blokkját

Az 1986 április 26.-án bekövetkezett csernobili atomkatasztrófa során megsérült erőműblokk fölé 1986 november végére emeltek egy ideiglenes beton védőlétesítményt. Az elmúlt 30 évben a betonszarkofág állapota jelentősen leromlott, ezért kellett egy új, hosszabb távú védelmet nyújtó építményt készíteni.

Hivatalosan 2007-ben jelentették be az új szarkofág építését, amelyet végül a francia Novarka konszern 5 év alatt kivitelezett. A projekt mintegy 1,5 milliárd eurós költségek fedezéséhez Ukrajna jelentős támogatást kapott az EU-tól, az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Banktól, valamint többek között Oroszországtól, az USÁ-tól, Kanadától és Japántól is. 

A világ legnagyobb mozgatható kupolája, mely 110 méter hosszú, 257 méter széles és 105 méter magas, november 15.-én készült el a sérült blokk melletti területen. A kivitelezést követően egy sínrendszeren tolták az acélszarkofágot a helyére. A kupola mozgatásáról készült felvételsorozat a youtube-on megtekinthető. Az új létesítmény a tervek szerint 100 évig nyújt majd védelmet a sugárzás ellen.