Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Már elérhetők a meteorológiai adatok a 2016. évre vonatkozóan!!!!

2017. február 02.

A levegovedelem.hu szolgáltatása területspecifikus meteorológiai adatok biztosítása Magyarország bármely részére, az AERMOD program által közvetlenül felhasználható, vagy pedig - erre vonatkozó igény esetén - az AERMET preprocesszor által közvetlenül felhasználható formátumban. Az elérhető adatok köre a mai naptól bővült.

Immáron a 2016. évre vonatkozó adatok is elérhetők Magyarország egészére, javított (az eddigi 9 km-es helyett 6 km-es) területi felbontás mellett. Azon területeken, amelyek esetében a komplex domborzat befolyásolhatja a légszennyező anyagok terjedését, a továbbiakban a 2016. évi adatok használata javasolható. Egyszerű (sík) domborzat esetén pedig már Magyarországon is követhető az EPA azon ajánlása, hogy a mezoskálájú adatokból három egymást követő év adataival kerüljön elvégzésre az AERMOD alapú modellszámítás. A három évre, egy vizsgált területre vonatkozó adatok szolgáltatását kedvezményes áron vállaljuk.