Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Hatályba lépett a párizsi klímaegyezmény!!!!

2016. November 06.
Hatályba lépett a párizsi klímaegyezmény

November 4.-én hatályba lépett a Párizsi Megállapodás, melynek ambíciózus célja az, hogy elkerüljük a globális felmelegedés igazán kedvezőtlen hatásait. A tudósok egyetértenek abban, hogy a felmelegedés miatt várható intenzívebb viharok, hosszabb szárazságok, veszélyes mértékű tengerszint-emelkedés, és egyéb veszélyes következmények valószínűségét jelentősen csökkentené, ha a felmelegedés mértékét az iparosodás előtti szinthez képest 2 °C alatt lehetne tartani.

A kötelezettséget 195 ország vállalta azzal, hogy folytatják azirányú erőfeszítéseiket, hogy a felmelegedés csak 1,5 °C-os legyen, a tengerszint emelkedéssel fenyegetett szigetállamok kérésére. A megállapodást Magyarország is ratifikálta 2016. október 5.-én csakúgy, mint a későbbiekben az Európai Parlament, Kína, és az Amerikai Egyesült Államok is. Az egyezmény hatályba lépésének feltétele az volt, hogy azt ratifikálja legalább 55 ország, amelyek együttesen a globális felmelegedésért felelős gázok 55%-át bocsátják ki.

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) november 3.-án publikált éves emissziós jelentése ugyanakkor azt állítja, hogy még ha a párizsi emisszió csökkentési szintek megvalósulnak is, a világ akkor is 2,9-3,4 °C hőmérséklet növekedéssel kell, hogy szembenézzen még századunkban. Az UNEP számítása szerint a Párizsi Megállapodás teljesülése melletti 2030. évi emissziós szintek 12-14 gigatonnával meghaladják majd azt a szén-dioxid kibocsátási szintet, ami a felmelegedés 2°C alatt tartásához szükséges.

Feltehetően a Párizsi Megállapodás gyakorlati megvalósításával kapcsolatos kérdések mellett ez is a témája lesz az ENSZ 22. klímakonferenciájának, amely november 7.-én kezdődik a marokkói Marakkesh-ben. 

(a fénykép forrása: unep)