Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Megkezdte működését a világ legnagyobb kültéri levegőtisztító berendezése!!!!

2018. január 22.
Megkezdte működését a világ legnagyobb kültéri levegőtisztító berendezése

A Pekingtől mintegy 900 km-re délnyugatra fekvő, 8 millió lakosú Hszian Senhszi tartomány székhelye. A nagyváros a téli időszakban nem egyszer jelentős légszennyezéstől szenved, nem kis részben azért, mivel fűtési rendszere szénerőműveken nyugszik. A Kínai Tudományos Akadémia 2015-ben kezdte a "szmog torony" projektet abból a célból, hogy egy hatékony, alacsony költségű megoldást találjanak a szennyezőanyagok levegőből való eltávolítására. A képen látható, 100 m magas torony építését a tavalyi évben fejezték be.

A torony egy kb. fél futballpálya nagyságú üvegház közepén helyezkedik el. Az üvegház feladata a szennyezett levegő felmelegítése, amely így a toronyban található több rétegű tisztítószűrőn át távozik. A rendszer kialakítása lehetővé teszi azt, hogy télen is működni tudjon úgy, hogy nappal minimális legyen az energiafelvétele. A berendezés méretén túl, talán ez a legfontosabb különbség a dán tervező, Daan Roosegaarde által fejlesztett levegőtisztító berendezéshez képest, utóbbi ugyanis teljes egészében elektromos árammal üzemel (amelynek jelentős részét Kínában széntüzelésű erőművek állítják elő).

A napi 10 millió m3 levegő átszűrését elvégző torony hatékonyságának vizsgálatára az üzemeltető több, mint egy tucat mérőberendezést helyezett el a létesítmény környezetében. A teszt üzemi mérések szerint a PM2.5 koncentrációja átlagosan 15%-kal csökkent a szmogosabb időszakban. A kutatás vezetője, Cao Junji elmondása szerint a levegőminőség javulását a torony mintegy 10 km2-es környezetében lehet észlelni. A próbaüzem hatásait vizsgáló kutatócsoport tervei szerint márciusban részletes adatokon keresztül fogják publikálni a létesítmény teljesítményét.

(a kép forrása: Kínai Tudományos Akadémia)