Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Már üzemel a világ legnagyobb szmogtisztító berendezése!!!!

2016. augusztus 02.
Már üzemel a világ legnagyobb szmogtisztító berendezése

"Furcsa, hogy a levegőszennyezést úgy fogadjuk el, mintha az valami normális dolog lenne, és létezését természetesnek vesszük". A szavak Daan Roosegaarde-tól származnak, aki tervezőirodájával a berendezés megalkotója.

A "Smog Free Project" keretében a dán tervező és csapata létrehozták a világ legnagyobb kültéri levegőtisztító berendezését. A toronyházra emlékeztető külsővel rendelkező, mindössze 7 m-es torony napenergiát használ fel működéséhez, melynek során óránként 30 ezer m3 levegőt tisztít meg. Az alkalmazott tisztítási technológia a porrészecskék mintegy 80%-ának kiszűrését végzi el, a szűrés eredményeképpen visszamaradó anyag átlagosan 40% körüli széntartalmú. Ebből a berendezés megalkotói nagy nyomáson apró gyémántkockákat préselnek, melyeket ékszerek készítéséhez (gyűrű, mandzsettagomb) használnak fel. Az ékszereket azután a projekt támogatóihoz juttatják el, vagy értékesítik.

A berendezést jelenleg egy rotterdami parkban tesztelik, szeptemberben pedig Pekingbe vihetik át kipróbálásra. Habár Kínában ma sokkal fontosabbnak tekintik a megelőzést, tehát a legnagyobb légszennyezők azonosítását és a kibocsátások korlátozását igyekeznek elérni, a kormány támogatja a projektet. A tisztítóberendezés "egy emlékeztető, hogy küldetésünk és közös felelősségünk a szmog elleni harc", fogalmazott Liu Guozheng, a kínai környezetvédelmi minisztérium részéről.

(forrás: New York Times)