Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Kína és az USA egyaránt ratifikálta a párizsi klímaegyezményt!!!!

2016. szeptember 04.

A világ két legnagyobb szén-dioxid kibocsátója döntött arról, hogy az ENSZ tavaly decemberi klímacsúcsán elfogadott megállapodást ratifikálja. Szombaton bejelentették, hogy saját törvényhozásuk törvénybe iktatta a klímamegállapodást.

A párizsi klímakonferencián 195 ország közreműködésével megszületett keretmegállapodás csak akkor lép hatályba, ha két feltétel egyszerre teljesül: legalább 55 olyan ország ratifikálja, melyek együttesen a világ üvegházhatású gáz kibocsátásának minimum 55%-át lefedik. Az USA és Kína együttesen a világ széndioxid-kibocsátásának 38%-áért felelősek, így valóban nagyon jelentős lépés történt a párizsi együttműködés életbe lépése felé. Mindezt jól mutatja az is, hogy Kína és az USA előtt eddig 23 ország ratifikálta a megállapodást, közöttük Magyarország is, de ezek az országok összesen csak a világ kibocsátásának 1%-áért felelnek. 

A párizsi klímakonferencián megszületett keretmegállapodás azt a célt tűzi ki, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország jóval 2 Celsius fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, illetve folytatja az arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a felmelegedés legfeljebb az 1,5 fokot érje el. A klímakonferenciáról szóló korábbi összefoglaló megtekinthető: itt.