Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Lezárult az ENSZ évenkénti nemzetközi klímatanácskozása!!!!

2015. December 16.
Lezárult az ENSZ évenkénti nemzetközi klímatanácskozása

A Párizshoz közeli Le Bourget-ben tartott COP 21-en (az ENSZ 21. klímakonferenciáján) a részt vevő 195 ország klímavédelmi megállapodást fogadott el. A megállapodást a hírügynökségek kivétel nélkül történelmi jelentőségűnek nevezték.

Az egyezmény szerint a cél, hogy a globális felmelegedés mértéke jelentősen 2 Celsius fok alatt maradjon; lehetőleg az átlaghőmérséklet emelkedés mértékét az ipari forradalom előtti idők átlagához képest 1,5 ºC-on kell tartani. De mit is jelent mindez? Az idén haladta meg a globális átlaghőmérséklet az 1 fokos emelkedést, és már jelenleg is jól látható hatásokkal jár a klímaváltozás. A jelenlegi állapothoz képesti kétszeres átlaghőmérséklet-emelkedés pedig nemcsak a hatások (pl. szélsőséges időjárási események: áradások, aszályok, extrém csapadékos időszakok, ivóvíz-készletek veszélybe kerülése, stb.) mértékében okoz növekedést, de azok kétségkívül a mainál lényegesen szélesebb körben fognak jelentkezni. 

A megállapodás sajátossága, hogy szövegéből kikerült ugyanakkor mindenféle határidő, számszerű közös kibocsátás-csökkentési cél. Általános célkitűzést megfogalmaz ugyan, de a részletes szabályrendszer kidolgozása a következő időszak feladata, hatályba lépését legkésőbb 2020-ra tervezik. Mindazonáltal, a deklarált cél elérése céljából a részt vevő országoknak a megállapodáshoz való csatlakozáskor nyilatkozniuk kell az általuk kitűzött kibocsátási célokról, ezt követően pedig öt évenként növekvő szintű vállalást tartalmazó terveket kell benyújtaniuk. Az északi országok évi százmilliárd dolláros támogatásra tettek javaslatot a fejlődő országok technológiai átállásának finanszírozására. A megállapodás a klímavédelem általános és kötelező érvényű keretévé válhat a 2020-ban lejáró kiotói egyezmény leváltásával.