Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Új norvég közlekedési stratégia!!!!

2016. április 10.

A 2018-2029 közötti időszakra vonatkozó új közlekedési stratégia szerint 2025 után benzin illetve diesel meghajtású autók nem lesznek forgalomba hozhatók Norvégiában.

A skandináv ország törekvése nem újdonság: az elektromos meghajtású autók vásárlásához eddig is jelentős adókedvezményt adtak, továbbá az ilyen autók tulajdonosai használhatják a buszsávot, és ingyenesen parkolhatnak. Mindezen intézkedések oda vezettek, hogy már ma minden negyedik Norvégiában forgalomba hozott autó elektromos meghajtású.

2025 utánra pedig a stratégia szerint el kívánják érni, hogy a forgalomba hozott személygépkocsik, buszok és a könnyű haszongépjárművek zéró károsanyag-kibocsátásúak legyenek (tehát a már hibrid meghajtású gépjárművek sem felelnek meg e kritériumnak). A stratégiával azt kívánják elérni, hogy 2030-ra az autóközlekedésből származó károsanyag-kibocsátást a jelenlegi szint felére csökkentsék.