Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Tíz év alatt triplázódott a bőrrákos halálesetek száma!!!!

2016. június 12.

A bőrrákos megbetegedések, illetve halálozás terén "jobban teljesítünk": a megbetegedések száma kétszer annyi, mint tíz éve, míg a halálesetek száma megháromszorozódott.

Battyáni Zita egyetemi docens a vg.hu-nak adott interjújában elmondja, hogy a bőr a napártalmat követően látszólag regenerálódik, de a fénykárosodások mégis összegződnek benne: néhány év múlva mély ráncok, és daganatos elváltozás is lehet az eredmény. Az UV A sugárzás mélyebbre jut, így elsősorban ez felelős a bőr öregedéséért, a rostok károsodásáért, továbbá mára igazolták a melanoma kialakulásában játszott szerepét is. Az UV B sugárzás főként az egyéb bőrdaganatok kialakulásáért felelős.

Az elmúlt harminc év tapasztalatai azt mutatják, hogy a bőrrákos megbetegedések száma Magyarországon tízévente megduplázódik. Ez a szakemberek szerint egyaránt összefügg a túlzásba vitt napozással, de a napfény egyre károsabb sugaraival, sőt, az elterjedt szolárium-használattal is. Tíz éve százezer lakosra 10-14 rosszindulatú megbetegedés jutott, mára viszont már 21-22 beteg, ami drasztikus emelkedés. Különösen az aggasztó, hogy nagyon sokan túl későn jutnak el az orvoshoz, amikor már nagyon nehéz, vagy lehetetlen segíteni, így a halálesetek száma gyakorlatilag megháromszorozódott az elmúlt tíz évben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 1995 óta méri, és a kritikus időszakban előrejelzést is készít az UV sugárzásról. Az adatsorok elemzése során kiderült, hogy a sugárzás is folyamatosan növekvő tendenciát mutat: világviszonylatban 6-14%, hazánkban pedig 3-7% a növekedés. Egyre fontosabb tehát, hogy fokozott óvatossággal tartózkodjunk a napon, különösen a hegyvidéken és a vízpartokon.