Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Szigorodó budapesti szmogszabályok!!!!

2017. október 26.
Szigorodó budapesti szmogszabályok

A fővárosi közgyűlés döntése értelmében a szmogriadó idején használható gépjárművek köre tovább szűkül.

A most elfogadott határozat a következő korlátozásokat vezette be:

  • 2018. október 1. után a riasztási fokozat elrendelése esetén az Euro 3 dízel (környezetvédelmi osztály: 7 és 8) járművek forgalmának korlátozása;
  • 2019. október 1. után a riasztási fokozat elrendelése esetén az Euro 4 dízel (környezetvédelmi osztály: 10 és 11) járművek forgalmának korlátozása;
  • a riasztási fokozat elrendelése esetén a belső égésű motorral hajtott, rendszámtábla nélküli segédmotoros kerékpárok forgalmának korlátozása.

Amíg az eddigi korlátozások a gépjárműállomány kb. harmadrészét érintik, addig ez 2018. októberétől a jelenlegi gépjárműpark 40%-ára, egy évre rá pedig 52%-ra emelkedne. 

Az elfogadott rendelet a szennyezőbb gépjárművekkel közlekedők eddigi tömegközlekedési és parkolási kedvezményét (nevezetesen hogy a szmogriadó riasztási fokozata idején ingyenesen vehették igénybe a közösségi közlekedést, illetve ingyenesen parkolhattak) ugyanakkor érvénytelenítette.