Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Riasztó statisztika a hazai levegőszennyezettségi állapotokról!!!!

2016. július 17.
Riasztó statisztika a hazai levegőszennyezettségi állapotokról

A Forbes infografikát tett közzé, mely az OECD 2014. évi összefoglalójában (The Cost of Air Pollution) foglalt adatokon alapul. Ennek alapján elmondható, hogy Kína után Magyarországon a legmagasabb az egymillió lakosra jutó, levegőszennyezésből eredő halálesetek száma. A tanulmány szerint az ózonnak és a szilárd légszennyezőanyagoknak (PM) való kitettség okozza a legnagyobb problémát.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2015 novemberében megjelent jelentése szintén a vészharangot kongatja, eszerint ugyanis Magyarországon évente közel 13 000 ember veszíti el idő előtt az életét a részecskeszennyezés miatt. Mindezek fényében egyszerűen nem érthető, hogy miért évi 30 millió forint az a keret, amely a PM szennyezés csökkentésére rendelkezésre áll. A levegőszennyezés okozta egészségügyi költségek ugyanis számszerűsíthetők, a WHO adatai (ld. az alábbi hivatkozást) szerint 2010-ben pl. ezek hazánkban a GDP mintegy 20%-át tették ki.