Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Peking szmogba rejtőzött, miközben gyárakat, iskolákat kellett bezárni!!!!

2015. December 06.
Peking szmogba rejtőzött, miközben gyárakat, iskolákat kellett bezárni

December 1.-én gyárak százait kellett bezárni a 11,5 millió lakosú Pekingben, melyet fullasztó szmog lepett el. A várost beborító vaskos szürke ködben mért 2,5 mikrométer alatti porfrakció koncentrációja több, mint 25-szörösen meghaladta a biztonságos szintet. (fotó: Wang Zhao, AFP)

A tüdő mélyére is bejutó káros részecskéket tartalmazó PM2,5 porfrakció csúcskoncentrációja Pekingben 634 µg/m3 volt (a 4/2011. (I. 14.) VM rendelet szerinti egészségügyi határérték, továbbá a WHO által is javasolt maximális szint 25 µg/m3), de még a több 100 km-re fekvő Jinan tartományi központban mért koncentráció is meghaladta a 400 µg/m3-t. A pekingi hatóságok mintegy 2100 jelentős levegőszennyező üzem bezárását rendelték el, továbbá a lakók számára azt tanácsolták: ne tartózkodjanak a szabadban. Az általános és a középiskolák számára megtiltották a szabad téri tevékenységet, és engedélyezték a diákoknak, hogy otthon maradhassanak a veszélyhelyzet elhárultáig. Több, mint 30 repülőjárat törlése is szükségessé vált. 

A Greenpeace szerint Peking riasztási rendszerének gyengesége is megmutatkozott: a város csak a második legmagasabb riasztási fokozatot ("narancs") rendelte el a négyfokozatú skálán. A "vörös" fokozat elrendelése esetén az iskolákat is be kellett volna zárni, továbbá leállítani az utcákon közlekedő autók felét. Egy mérges lakó a Twitter kínai megfelelőjén a következőt írta: "Azt hiszem, aggódnak a vörös riasztás magas költségeitől, és a megvalósítás nehézségeitől".