Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Máris elvesztettük a klímaváltozás elleni harcot?!!!!

2018. augusztus 08.
Máris elvesztettük a klímaváltozás elleni harcot?

A 2016. évi fokvárosi földtani konferencia résztvevői javasolták, hogy a 11.700 éve kezdődött jelenkort (holocén) a tudomány zárja le, és az 1950-es évektől kezdődő időszakot sorolja új földtani korszakba, melyet az antropocén névvel azonosítanának. Az antropocénben, mint neve is utal rá, az emberi tevékenység az, amely a Földi Rendszer további fejlődési pályáját meghatározza.

Az USA Nemzeti Tudományos Akadémiai közleményei között nemrégiben napvilágra látott értékelés a Föld további fejlődési irányait vizsgálva megállapítja, hogy jelentős annak a kockázata, hogy a globális felmelegedés jelenlegi szintje is olyan öngerjesztő folyamatokat indítson el, amelyek eredményeképpen a bolygó klímája nem stabilizálódna, hanem egy ún. „üvegház Föld” fejlődési pályára lépne. Ez esetben az üvegházhatású gázok emissziójának mérséklése ellenére is folytatódna a globális felmelegedés, olyan földi átlaghőmérsékleteket eredményezve, melyekre az elmúlt 1,2 millió évben nem volt példa, szignifikáns tengerszint emelkedéssel a holocénhez képest.

forrás: http://www.pnas.org/content/pnas/early/2018/07/31/1810141115/F1.large.jpg

Az ábra jól mutatja azt, hogy az elmúlt 100 ezer évben a földi klíma az eljegesedések és interglaciálisok által meghatározott (kék vonallal jelölt) ciklusokban volt található. Az A-val jelölt jelenlegi pontból az ábra B pontja szerinti stabilizálódott Földi Rendszer mai tudásunk szerint a globális felmelegedés iparosodás előtti szinthez képesti 2°C alatti mértéke esetében érhető el (ez az a szint, melyet a párizsi klímaegyezmény megcélzott, amelyből az USA jelenleg éppen kihátrálni szándékozik). Ha nem sikerül a földi klímát stabilizálni, a bolygó a modell szerint a melegház Föld pályára lép, ahol a globális átlaghőmérséklet 4–5°C-kal meghaladja az iparosodás előtti szintet, míg a tengerszint a jelenleginél 10–60 méterrel magasabb. A melegház Föld fejlődési pályára lépve ismereteink szerint a klímaváltozás és annak mértéke tovább már nem kontrollálható, valamint a stabilizált Föld fejlődési pálya erről a fejlődési ágról már elérhetetlenné válik.