Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Kína távérzékelésen alapuló monitoring rendszer felállítását tervezi a szennyezés kontrollja céljából!!!!

2015. szeptember 01.
Kína távérzékelésen alapuló monitoring rendszer felállítását tervezi a szennyezés kontrollja céljából

A világ legnagyobb környezetszennyezője, Kína 2020-ig drónok, műholdak és távérzékelők bevonásával átfogó figyelőhálózat kiépítését tervezi a talaj, a tenger, és a levegő szennyezettségének észlelésére.

Az idén júliusban jóváhagyott tervek szerint a rendszer elsősorban monitoring és információ szolgáltatási feladatokat látna el, de alkalmas lenne a túllépések helyeinek meghatározására, végső soron a felelősség kérdésének rendezésére. A kínai Környezetvédelmi Minisztérium két atmoszferikus környezetet monitorozó műhold kutatásait kívánja felgyorsítani a projekthez kapcsolódóan. A különösen szennyezett levegőjű területek azonosításában drónok segítenének, a megfelelő előrejelzéseket pedig monitoring állomások felállításával támogatnák.

Az intézkedések hátterében részben az áll, hogy Kína tavaly megállapodást kötött az USÁ-val, emisszióik közös csökkentéséről. Az egyezmény szerint pl. az USA vállalta, hogy 2025-ig légszennyezőanyag-kibocsátásait 26-28%-kal csökkenti, elérve a 2005 évi szintet. Kína szintén vállalta a kibocsátási plafon alkalmazását, továbbá azt is, hogy 2030-ig a megújuló energiák részarányát emeli teljes energiaigénye 20%-áig.