Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Hollandia csatlakozott Norvégiához: a diesel- és benzinüzemű járművek eladásának befejezését tervezik 2025-ig!!!!

2016. April 27.
Hollandia csatlakozott Norvégiához: a diesel- és benzinüzemű járművek eladásának befejezését tervezik 2025-ig

Habár számos ország támogatja az elektromos autók forgalomba hozatalát, eddig kizárólag Norvégia tett olyan lépéseket, amelyek a gázolajjal és benzinnel üzemeltetett autók piacról való kiszorításához vezetnek. Most azonban a holland parlament is elfogadott egy indítványt, melynek alapján a kizárólag gázolajjal vagy benzinnel hajtott új autók eladását 2025-ig megszüntetnék.

A tervek szerint a hibrid rendszerű járművek eladása 2025 után is engedélyezett lenne, míg a korábban forgalomba hozott benzin- ill. diesel-üzemű gépjárművek használata 2025 után is lehetséges azok élettartamának végéig. A Holland Munkáspárt által benyújtott indítványt még jóvá kell hogy hagyja a szenátus ahhoz, hogy törvénybe foglalják, ennek ellenére az irány egyértelmű: egyre több állam tűzi majd ki a zéró közlekedési emisszió szint elérését a belátható jövőben.

Egyesek szerint ugyanakkor az üzemanyagként olajszármazékokat használó autók törvényi szabályozás útján való kiszorítása az uniós szabályozást megsértheti: azok az autók, amelyek az EU emissziós előírásainak megfelelnek, értékesíthetőek kell hogy legyenek az összes tagállamban, érvelnek a törvénytervezetet ellenzők.

Tény azonban, hogy a Hollandiában futó elektromos autók száma (mely a teljes autópark mintegy 15%-a) más európai országokhoz képest már ma is jelentős. Hollandia adottságai lehetővé teszik az elektromos autók tömeges elterjedését: az ország népessége viszonylag kis területen koncentrálódik, az üzemanyag árak magasak, továbbá a kormányzat adócsökkentéssel támogatja az elektromos autók eladását. Mindezek eredményeképpen Hollandia azon kevés helyek közé tartozik (Norvégiával együtt), ahol pl. Tesla S modellt taxiként is használnak. A korábbi tervek azt célozták, hogy a holland utakon 2020-ra közlekedjen 200 000 elektromos autó. Függetlenül attól, hogy a jelenleg beterjesztett törvényjavaslatot a szenátus elfogadja-e, ezt a célt Hollandia nagy valószínűséggel teljesíteni fogja.