Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Hatalmas gumitűz sötétítette el Madrid egét!!!!

2016. május 23.
Hatalmas gumitűz sötétítette el Madrid egét

Európa egyik legnagyobb gumiabroncs temetője gyulladt ki nemrégiben Madridtól 40 km-re délre.

A szerencsétlenül járt ipari telepen mintegy 90 ezer tonna használt autógumit tároltak, melynek háromnegyede odalett. A hatalmas gomolygó fekete füstoszlopot kilométerekkel távolabb, még Madridból is látni lehetett; a közeli Sesena lakótelepéről 9 ezer embert szállítottak ideiglenes lakhelyre a füstben lévő rákkeltő részecskéknek való expozíció megelőzésére.

A sesenai polgármester közleménye szerint a lángok madridi régióban tapasztalt egyhetes erős esőzés utáni intenzitása szándékos gyújtogatásra utal. A tűz, amelyet a tűzoltók több nap alatt tudtak csak megfékezni, röviddel azután ütött ki, hogy a hatóságok megállapodtak a telephelyen illegálisan lévő 5 millió gumiabroncs újrahasznosításáról. A szándékosságot csak a rendőrség tudná megerősíteni, azonban a megolvadt gumihegy lehűléséig a terület vizsgálata nem lehetséges, és félő, hogy a tűz után nem túl sok nyom marad majd hátra.