Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Egy tanulmány szerint a levegőszennyezés csak Kínában évi 1,6 millió halálesettel kapcsolható össze!!!!

2015. augusztus 25.
Egy tanulmány szerint a levegőszennyezés csak Kínában évi 1,6 millió halálesettel kapcsolható össze

A környezeti levegő szennyezése csak Kínában évi 1,6 millió (napi 4400) ember halálában játszhat szerepet, állítja egy új tanulmány.

A Berkeley Earth kutatási szervezet adatai a korábban publikált adatoknál (ld. korábbi cikkünket) is szigorúbb képet festenek a levegőszennyezés humán egészségügyi hatásáról. A kutatás a Kína területén emittált levegőszennyezők forrásait is feltérképezi, és arra a következtetésre jut, hogy a Pekinget rendszeresen sújtó szmog nagyobbrészt egy távolabbi ipari zónából érkezik. Ez jelentősen megnehezítheti a kormányzat arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a 2022. évi téli olimpiai játékokra a főváros levegőminőségét javítsák. 

A statisztikai alapú kutatás további fontos következtetése, hogy a kínai lakosság három nyolcad része az USA előírások alapján szennyezettnek minősülő levegőt lélegez be. Ebben a vonatkozásban a legnagyobb jelentőségű szennyezőanyag a PM2.5, vagyis a 2,5 mikrométernél kisebb átmérőjű porszemcsékből álló finom szálló por, amely az emberi tüdő gázcseréért felelős régiójába (az alveolusokba) is bekerül, ahonnan akár csak részben a véráramba tovább jutva is számos egészségprobléma kialakulását okozhatja, mint pl. az asztma, vagy a keringési rendszert érintő betegségek. Ugyanakkor a finom szálló por karcinogén hatása is bizonyított. 

Forrás: New York Times