Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá a meteorológiai adatok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

A Volvo 2019-től már csak elektromos meghajtással felszerelt személygépjárműveket értékesít!!!!

2017. július 23.
A Volvo 2019-től már csak elektromos meghajtással felszerelt személygépjárműveket értékesít

Bejelentésével a Volvo az első nagy, tradicionális autógyártó, aki elkötelezte magát az elektromos meghajtású autók gyártása mellett. Mindez nemcsak a hagyományos belső égésű motoros meghajtás végét vetíti előre, de az elektromos autók piacán fokozódó versenyt, többek között a Tesla új versenytársainak megjelenését is jelentheti.

Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója úgy fogalmazott: az elektromos meghajtást üzletpolitikájuk központi elemévé teszik. 2019-től személygépjárművek a gyártótól háromféle meghajtástípussal érhetők majd el: tisza elektromos, konnektoros (háztartási hálózatról tölthető: "plug-in") hibrid, valamint rásegítő ("mild") hibrid meghajtással. Ennek érdekében 2019 és 2021 között 5 új, tisztán elektromos meghajtású modell kibocsátását tervezik. Mindezzel a cél az, hogy az autógyártó 2025-re elérje az 1 millió eladott elektromos meghajtású autót. 

Magyarországról nézve, ez legfeljebb egy álomkép lehet, de a globális piacot tekintve ez korántsem igaz: csak a tavalyi évben, Kínában 265 ezer tisztán elektromos meghajtású autót értékesítettek (szemben például az Európában regisztrált 110 ezer eladással), az EV-Volumes.com adatai szerint. A Volvot 2010-ben felvásárló kínai Geely bizonyosan tisztában van a piaci trendekkel, melyek abba az irányba mutatnak, hogy 2030-ra 10 értékesített autóból 8 plug-in lesz. Piaci elemzők állítják, hogy mivel a Volvo mellett a Jaguar, a BMW, az Audi és a Mercedes-Benz is elektromos meghajtású autók fejlesztésén dolgozik, várható, hogy 2020-ra a Tesla model 3-nak több, 500 km körüli hatótávolságú tisztán elektromos meghajtású vetélytársa lesz majd az autópiacon.