Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

Szmogriadó!!!!

2017. January 23.
Szmogriadó

Életbe lépett a szmogriadó ma reggeltől Budapesten, valamint Miskolcon, Nyíregyházán, azután pedig Szegeden is. Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat mérési eredményei szerint a szálló por magas, riasztási küszöbérték feletti szennyezettsége miatt országszerte 21 településen veszélyes a levegőminőség. (fotó: Nagy Attila Károly)

Budapesten a szmogriadó időtartama alatt 6 és 22 óra között tilos olyan autóval közlekedni, amelynek a környezetvédelmi osztályát jelölő kód (forgalmi engedély V.9 rovata) 4 vagy annál kisebb érték, illetve ha a forgalmi engedély nem tartalmaz a gépjárműre vonatkozó jelölést a rovatban. Ez az intézkedés - 150 000,- Ft-os bírság terhe mellett - becslések szerint a gépjárművek mintegy harmadát érinti. Szegeden a városvezetés ingyenessé tette a tömegközlekedést a riadó időtartamára, hogy támogassa a lakosságot a gépjárművek használatának mellőzése terén.

A forgalomkorlátozás eredményeképpen Budapesten csökkent ugyan a forgalom, egyes mérőpontok (pl. Csepel, Kőbánya) szálló por mérési eredményei mégsem csökkentek, hanem nőttek. A kedvezőtlen időjárási viszonyok (anticiklon miatti nyugodt, szélcsendes idő) mellett akár csütörtökig (01.26) is érvényben lehet Budapesten a szmogriadó.