Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

A limai belvárosban üzemeltetett levegőtisztító hirdetőtábla 1200 fa munkáját végezte el!!!!

2016. September 25.
A limai belvárosban üzemeltetett levegőtisztító hirdetőtábla 1200 fa munkáját végezte el

A mintegy 9 millió lakosú Lima Peru lakosságának mintegy 30%-ának ad otthont. Városszerte jelentős építési projektek indultak az elmúlt években, amelyek a levegőminőség drámai romlásához vezettek a belvárosban. Ez indította el a Perui Mérnöki és Technológiai Egyetem (UTEC) fejlesztési projektjét, melynek célja nem kevesebb volt, mint aktívan csökkenteni a levegőben lévő szilárd részecskék mennyiségét.

A projekt keretében elkészítettek egy hirdetőtáblát, amelyet egy építkezés közepén helyeztek el. A táblához levegőtisztító rendszer csatlakozott, amely a környezetéből napi akár 100 ezer m3 szennyezett levegőt szívott be. Ez az UTEC szerint mennyiségileg megfeleltethető 1200 fa levegőtisztító munkájának. A berendezés vizes mosással távolította el a levegő por-, toxikus por- és baktérium-tartalmát, mintegy 99% hatásfokkal. Az ehhez felhasznált energia óránként 2,5 kW volt. 

Az UTEC elemzése szerint a tábla üzemeltetése a környezetében lévő 5 háztömb távolságig érezteti kedvező hatását, védve ezzel a lakók és az építkezéseken dolgozók egészségét. A projekt ezen túlmenően azért is figyelemre méltó, mert az oktatási intézmény víziója szerint a mérnöki tudományokon belül a hangsúly a nemzetközi trend szerint egyre inkább a szociális érzékenységen és a széleskörű tudományos felkészültségen van, amely lehetővé teszi, hogy a közösség valós problémáira keressünk kreatív választ.