Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

A levegőszennyezés világszerte több mint évi 2 millió halálesetért felelős!!!!

2015. June 28.
A levegőszennyezés világszerte több mint évi 2 millió halálesetért felelős

Több mint 2 millió haláleset világszerte egyértelműen levezethető az antropogén eredetű levegőszennyezés következményeként, állítja egy tanulmány. Ugyanakkor, habár a klímaváltozás súlyosbítja a levegőszennyezés hatását, és növelheti a halálozási rátát, a kutatók szerint a klímaváltozás direkt hatása elenyésző a levegőszennyezéshez képest.

A tanulmány szerint mintegy 470 000 ember hal meg minden évben a talajközeli ózonterhelésre visszavezethetően. A legfinomabb szálló por frakció (PM2.5) szennyezésre tüdőrák vagy más légzőszervi megbetegedésen keresztül visszavezethető halálesetek számát a szakértők mintegy 2,1 millióra becsülik. A tanulmány egyik, az Észak-Karolinai Egyetemen dolgozó szerzője így fogalmazott: "becsléseink szerint a kültéri levegőt érintő szennyezés az egészségi állapotot befolyásoló legfontosabb környezeti kockázati tényezők közé tartozik". A kutatók szerint a legtöbb haláleset Kelet- és Dél-Ázsiában jelentkezhet, ahol nagy a népsűrűség, és a levegőszennyezettség mértéke súlyos.

Forrás:

Raquel A Silva, J Jason West, Yuqiang Zhang, Susan C Anenberg, Jean-François Lamarque, Drew T Shindell, William J Collins, Stig Dalsoren, Greg Faluvegi, Gerd Folberth, Larry W Horowitz, Tatsuya Nagashima, Vaishali Naik, Steven Rumbold, Ragnhild Skeie, Kengo Sudo, Toshihiko Takemura, Daniel Bergmann, Philip Cameron-Smith, Irene Cionni, Ruth M Doherty, Veronika Eyring, Beatrice Josse, I A MacKenzie, David Plummer, Mattia Righi, David S Stevenson, Sarah Strode, Sophie Szopa, Guang Zeng. Global premature mortality due to anthropogenic outdoor air pollution and the contribution of past climate change.Environmental Research Letters, 2013; 8 (3): 034005 DOI:10.1088/1748-9326/8/3/034005