Levegővédelem

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet szerinti levegőtisztaság-védelmi engedélyre.

Levegővédelem.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatás, légszennyezés mértéke éves bejelentés (LM) elkészítése, levegőterhelési díj számítása területén. Komplexebb szolgáltatásaink a különféle légszennyezők vizsgálatai (emisszió mérés, immisszió mérés), terjedésük számítása (légszennyezés terjedés modellezés), továbbá az SFC és PFL állományok készítése az AERMOD modell részére. 

1. Engedélyköteles légszennyező pontforrás létesítési, üzemeltetési engedély kérelmek.

2. Diffúz forrás létesítése, bűzszennyező tevékenység engedélyezése, védelmi övezet kijelölése.

3. Beruházások környezetvédelmi engedélyezése (környezetvédelmi tervfejezet, előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat és egységes környezethasználati engedély kérelem)

4. Meglévő létesítmények környezeti hatásának vizsgálatai (környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés);

5. Meteorológiai adatok szolgáltatása a terjedésmodellek (AERMOD) részére, Magyarország bármely területére.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházás fontolóra vételekor konzultáljon szakértőnkkel már a tervezés fázisában, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet!

1. Segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik.

2. A légszennyezés terjedés modellezési eszköztárunk több eljárásra is kiterjed, ezek közül mindig az adott esetben megfelelőt és elegendőt választjuk, extra költségek nélkül.

3. Szakértőink a tudományterületen is egyedülálló szakértelemmel és több évtizedes munkatapasztalattal szolgálhatják az Ön projektjét.

4. A projekt előkészítés és követés terén – tehát a szerződés előtti, és utáni időszakban – is számíthat segítségünkre.

A jéghegyek kulcsszerepet játszanak a szén-dioxid atmoszférából való kivonása terén!!!!

2016. January 17.
A jéghegyek kulcsszerepet játszanak a szén-dioxid atmoszférából való kivonása terén

Újabb kutatások szerint a déli félteke óceánjának óriási jéghegyei a karbonciklusban részt vevő szén akár 20%-ának megkötéséért felelnek.

A Sheffieldi Egyetem Földrajzi Tanszéke úttörő kutatása rávilágít, hogy a jéghegyekből kilépő, magas vas- és tápanyag-tartalmú olvadékon a fitoplankton növekedés eddig nem feltételezett magas szintje jelentkezik. A szén növényi aktivitásból következő "csapdázása" az atmoszférikus szén-dioxid hosszú távú megkötésében szerepel, lassítva a globális felmelegedést.

A kutatók megfigyeléseiket a fitoplankton produktivitás indikátoraként számba vehető óceán szín 175 műholdfelvételen való elemzése alapján tették. Megfigyeléseik rámutatnak, hogy a víz megnövekedett klorifilltartalma tipikus esetben a jéghegy hosszának 4-10-szeresét elérő sugarú körben jelentkezik a jéghegy körül.